Köp skogMin skog
Om ossBlogg

Om Skogsnejd

Skogsnejd gör det enkelt att spara i skog. Skog är en trygg och hållbar investering som passar utmärkt för att sprida risken i privata sparandet och samtidigt gynna miljön.
Skog

Vart kommer idén ifrån?

En dag diskuterade jag och min fru Jenni hur vi skulle göra med vårt hushållssparande. Ett alternativ vi funderade på var att börja köpa skog. Min morfar ägde skog och mark i Värmland och min svärfar äger skog i Finland, så vi hade traditionen och kunskapen i släkten. När jag undersökte nästa steg insåg vi att det skulle bli alltför dyrt och krångligt att köpa på egen hand. Så det blev att vi fortsatte med annat sparande. Men jag kunde inte släppa tanken på att spara i skog. Jag insåg att skog i sig är ett fantastiskt alternativ att spara i, men affärsmodellen för att göra det är traditionell och utdaterad. Där och då föddes idén till Skogsnejd. – Fredrik, en av grundarna.

I takt med att vi intervjuat, validerat och jobbat med affärsidén har vi upptäckt att det är många som tänkt tanken på att spara i skog, men inte tagit steget.

Värdefulla samarbeten

Under hösten 2021 gick Skogsnejd ett intensivt affärsutvecklingsprogram i Linköping, Lead Bootup. De startups som väljs ut för att delta får ta del av verktyg för att utveckla och skala sin idé. En del som ingick under programmet var Venture Arena, ett matchningsevent där vi hittade vår första medlem till vårt Advisory Board. Programmet avslutades med Demoday där vi fick chansen att pitcha för investerare. Där fick vi mycket värdefull feedback för att vässa erbjudande ytterligare.

Sedan 2022 samarbetar vi med Science Park Jönköping ochfår stöttning för att ta vår tjänst framåt. Vi får experthjälp inom ämnen som juridik, affärsutveckling, marknadsföring och nätverkande. Vi deltog i deras inkubatorsprogram under 2022-2023. I programmet fick vi ytterligare stöd och hjälp för fortsatt tillväxt.

Affärsidé

Skogsnejd erbjuder hållbart och ansvarsfullt skogsbruk för att skapa friskare skog. Vi gör skogssparande till en rolig och engagerande upplevelse för våra kunder.

Vision

Skogsnejd förvandlar skogen till en levande, klimatpositiv oas för både dig och framtida generationer, samtidigt som vi skapar lönsamma skogsinvesteringar.

Principer

Köp skogMin skog