Köp skogMin skog
Om ossBlogg
Skogsnejd köper svensk skog
August 31st, 2023

Skogsnejd köper svensk skog

Från vision till verklighet: Skogsnejd är skogsägare i Sverige!

Vi har köpt vår första fastighet: Skogsfastigheten Strömås 2:27 belägen i Sundsvalls kommun. Detta blir den premiärskog där ni får möjlighet att investera och spara i skog.

"Äntligen är vi skogsägare!” Att köpa skog som företag visade sig vara en större utmaning än vi först antog. Marknaden är hetare än någonsin, och buden har strömmat in för de fastigheter vi har visat intresse för. Nu ser vi fram emot en höst med ett fokus: att lansera Skogsnejd och låta våra förköpskunder bli skogsägare på ett nytt miljömedvetet sätt! , säger Fredrik Laapotti, VD för Skogsnejd.

Skogsnejd erbjuder ett skogsägande och sparande med hållbarhetsfokus genom att sälja skog per kvadratmeter. Skogsnejd köper in skogsfastigheter och marken delas upp i den digitala tjänsten. Kunden vet vilken skog de köper, hur den förvaltas och ges möjlighet att påverka den långsiktiga utvecklingen.

När går Skogsnejd live?

Lansering av Skogsnejds tjänst görs under hösten 2023 och initialt till de som var med i förköpet hösten 2022. Vi ser fram emot att göra vår vision till en realitet för er!

Beskrivning av skogen

Fastigheten utanför Timrå består av 1,7 hektar (17 000 kvm) skogsmark med idealisk tillgänglighet då en väg går genom fastigheten. Det dominerande trädslaget är gran som upptar mer än hälften av området, resten utgörs av lövskog.

Var: Strömås, ca 10 km väster om Timrå

Storlek: 1,7 ha skogsmark

Virkesförråd: 443 m³sk

Bonitet 7,1 m³sk/ha.

Köp skogMin skog