Köp skogMin skog
Om ossBlogg
Hur kan du göra en insats för skogen?
March 21st, 2023

Hur kan du göra en insats för skogen?

Skogsnejds skogsskola - Internationella skogsdagen

Varje år 21 mars firas denna dag för att öka medvetenheten om vikten av olika typer av skog och träd för nuvarande och kommande generationer. FN, som står bakom dagen, har i år satt temat till; Skog och hälsa.

För oss på Skogsnejd ser vi hållbart och långsiktigt skogsbruk som en självklarhet väl värd att fira och uppmärksamma. Skogen ger oss så mycket: den renar vattnet, rengör luften, binder koldioxid, ger oss mat och förbättrar vårt välmående. Det är därför viktigt att vi tar hand om den på ett ansvarsfullt sätt.

Internationella skogsdagen är tätt sammankopplad till globala hållbarhetsmålen, Agenda 2030. Årets tema belyser mål 3 och 15, God hälsa och välbefinnande samt Ekosystem och biologisk mångfald.

Hur kan du vara med och göra en insats för skogen? Inte bara idag utan under hela året.

  • Förändra vanor i din vardag, som att minska förbrukning av papper och kartong men även att återvinna mer.
  • Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev. Förutom att vi erbjuder ett hållbart och enkelt sätt att spara i skog vill vi att du ska lära dig mer om skogen genom att följa Skogsnejd och vara kund hos oss.
  • Påverka framtida skogsskötsel på ett hållbart sätt. Vi vill att fler ska engagera sig i skogen och det ser vi gärna genom vi tillsammans tar beslut om hur skogen förvaltas.
Köp skogMin skog