Tack för intresset för förköpet v. 34-37!

Denna sida är nu inaktuell men vi har lämnat kvar avsnittet med vanliga frågor, FAQ.

En ny generation skogsägare

Det nya sättet att köpa och spara i skog

Vecka 34-37 hade vi öppet ett förköp där intresserade kunder kunde få möjlighet att bli de första som ”släpps in” i Skogsnejd är vi lanserar tjänsten. Förköpet gick över förväntan! Stort tack till er som deltog och ni som delade och gillade inlägg på sociala medier.

Avsnittet med vanliga frågor, FAQ, lämnade vi däremot kvar för de som har funderingar.

Ja, du kan få tillbaka dem senare. När Skogsnejds tjänst lanseras har du möjlighet att köpa skog för dina insatta pengar eller få dem återbetalda. Fram tills dess ligger de låsta och vilande på vårt företagskonto hos SEB, de kommer inte användas till teknikutveckling eller liknande. Har inte tjänsten lanserats under 2023 kan du också välja att få dina pengar återbetalda.

Du får möjligheten att bli bland de första som sparar i skog hos Skogsnejd. Du kommer vara en del av den nya generationens skogsägare som investerar i skog på ett enkelt sätt. Genom att spara i skog hos Skogsnejd får du ett mer konkret sparande som engagerar mer.

Vårt syfte är att testa affärsidén med ”riktiga pengar”. De flesta vi intervjuat och pratat med tycker Skogsnejd är en bra affärsidé. Det har varit bra samtal men vi vet att det är skillnad mellan att prata positivt om en tjänst jämfört med att faktiskt betala för den. Förköpet ger oss också möjlighet att prata med företagsinvesterare (affärsänglar) och visa att vi har en produkt folk är redo betala för.

I nuläget äger inte Skogsnejd skog men förköpet är ett steg på vägen till det. Innan vi genomfört förköpet är det svårt att veta vilken typ av skog vi bör starta med och vilka ekonomiska möjligheter som finns. Skogsmarknaden är som hus och lägenheter: skogsfastigheter köps och säljs löpande. Den skog vi tycker är intressant idag är kanske alltså redan såld när Skogsnejd har möjlighet att köpa den. Som kund innebär detta ingen risk för dig, eftersom du har möjlighet att antingen behålla pengarna på Skogsnejd-kontot tills vi köper skog du gillar alternativt för över en del eller alla pengar tillbaka till ditt bankkonto.

Ja. När du betalat och blir registrerad som kund ber vi dig besvara några frågor om din ekonomi, ett lagkrav för att förebygga penningtvätt och att tjänsten används i kriminellt syfte. I samband med att du besvarar de frågorna ber vi dig även läsa kundavtalet (det ”finstilta”). När du sedan skriver under med Mobilt BankID signerar du svarens riktighet samt kundavtalet.

Kundavtalet är öppet för alla att läsa även före köp på följande länk: https://skogsnejd.se/forkop/kundavtal/

Vi övervägde alternativet att använda någon av crowdfunding-plattformarna, t.ex. FundedByMe, Kickstarter eller Indiegogo. Eftersom syftet med förköpet är att i första hand testa affärsidén och i andra hand nå ut till människor valde vi en enklare lösning på egen hemsida med egna betalningsalternativ. Crowdfunding är däremot inte uteslutet i framtiden, tvärtom, det är en rimlig lösning för att fler ska få möjlighet att äga skog. Skogsnejds idé bygger trots allt på att dela upp något dyrt och krångligt (skog) i mindre delar för att låta fler ta del av det!

Javisst! På vår kontaktsida kan du läsa mer om oss i teamet och hur du når oss. Du når Fredrik på 070-2627364 eller skriv till teamet på hej@skogsnejd.se. Mer information finns dessutom på vår ordinarie hemsida https://skogsnejd.se